Black Friday: hoe je niet al het geld uitgeeft aan online verkoop

6 december in Rusland zal de eerste zo gezamenlijke zwarte vrijdag zijn. Toegegeven, in tegenstelling tot de Verenigde Staten – het thuisland van massale verkoop – zal dit evenement op internet worden gehouden. Om deel te nemen aan de promotie, moet u zich registreren op een site die speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt, waar kortingen van toonaangevende online winkels worden verzameld. Hoe u tijdens het online winkelen competent aankopen kunt doen en geen spijt kunt krijgen van de resultaten van doelloos uitgegeven geld? We wendden ons tot psychologen en coachs voor advies. Ze zijn het er allemaal over eens dat het belangrijkste is om de kritiek te behouden. Hier zijn enkele aanbevelingen om dit te bereiken.

Onze experts

Tahir Bazarov, sociaal psycholoog

Vladimir Malygin, psychotherapeut

Marina Kuznetsova, psycholoog, zakelijke trainer

Maxim Syrbu, verkoopexpert

Marina Kuznetsova:

Maak een lijst. Allereerst is het de moeite waard om te beslissen wat u precies moet kopen – maak een lijst van wat er nu nodig is of in de nabije toekomst. Wat we verwerven met een ‘perspectief’, wordt in de regel nooit later gebruikt. En vaak vergeten we volledig dat we dit ding hebben gekocht.

Bepaal de algehele aankooplimiet. Tijdens het online winkelen is het belangrijkste om te controleren hoeveel we al goederen hebben gewonnen. Het is precies de tussenliggende controle is belangrijk, en niet SMS na betaling met kennisgeving dat er niets op de kaart blijft. U kunt het bedrag zelfs strikt toegewezen voor dit winkelen van tevoren plaatsen.

Leer de markt op basis van de lijst met aankopen die u nodig hebt. Zeg, als u geïnteresseerd bent in de camera, moet u te weten komen over de functionele mogelijkheden, over de prijsverhouding (zonder kortingen) en kwaliteit). Installeer de drempel waarboven u niet stijgt.

Lovegra kopen

Zeg, deze camera zonder korting kost 5.000 roebel., Ik ben klaar om het te kopen voor 3000-4000 roebel., Ik zal niet voor 4500 nemen.

Wees kritisch. Het is zelfs vóór de aankoop belangrijk om te begrijpen hoe de geordende goederen kunnen worden verkregen, of er een garantie voor is, de mogelijkheid van uitwisseling en terugkeer (vaak kunnen de goederen met korting niet worden geretourneerd of uitwisselen). Met online winkelen is dit probleem vooral belangrijk. Plots zullen de schoenen klein zijn of rechtvaardigen de hoop op het uiterlijk niet! Let op de deadline en leveringsomstandigheden: u kunt de goederen meenemen wanneer u het niet meer nodig hebt.””

Tahir Bazarov:

“Zorg voor jezelf. Winkelen moet goed slapen, omdat we anders geen holistisch beeld hebben. Коathда у нас фрагентарное видение ситуации … Een bepaald niveau van graad wordt vastgesteld door een goed diner: niet alleen dicht, maar smakelijk en divers.””

Vladimir Malygin:

“Maak niet alleen online kopen. Als u weet dat uw vermogen aan kritisch denken tijdens de verkoop sterk wordt verminderd, kunt u om hulp van geliefden vragen. Laat het in de buurt zijn, bijvoorbeeld een vriend voor wie de goederen die u zult bekijken en kiezen in emotionele stress minder belangrijk zijn.

Hou je emoties in bedwang: Zij zijn het die leiden tot het feit dat we uitslag acts plegen. Breng bijvoorbeeld een reguliere schakeltechniek aan: ga enkele minuten weg van de computer, zeg maar, was de afwas. Dit zal de emotionele intensiteit verminderen, analytisch denken aanzetten en meer sober behandelen winkelen.””

Waarom is het moeilijk voor ons om kortingen te weerstaan??

Tahir Bazarov, sociaal psycholoog: “Als we iets kopen, willen we goedkoper kopen. En dit is normaal. Als we verkopen, willen we duurder verkopen. En dit is ook normaal. Maar voor veel vrouwen is geen korting belangrijk, maar het proces van aankopen zelf. Voor hen is het als communicatie, en online verkoop is er gewoon een extra stimulans voor. De meeste mensen voelen zich slecht in eentonige herhalende situaties. Verkoop, die de staat van een persoon nauwelijks radicaal verandert, want velen is een vervanging voor gebeurtenissen, een toename, een verandering van modaliteit van het leven, een eerbetoon aan spontaniteit, die van nature in ons is, maar meestal wordt onderdrukt.

Online winkelen heeft zijn eigen kenmerken. Zeg, vanwege het ontbreken van tactiele sensaties is een persoon volledig gefixeerd op visueel contact: op het formulier, kleur, ontwerp van het beeld met de goederen voor hem. Het merk wordt de sleutel. Dus, hoe loyaler we zijn aan het merk, hoe meer hij ons ego flatteert, hoe groter de kans dat we een aankoop zullen doen. Een ander voor de hand liggend verschil is de betaalmethode. Een ding is om geld van de portemonnee te krijgen en het aan de kassier te geven. Onder dergelijke omstandigheden gedragen we ons economischer, omdat we zien hoeveel we uitgeven. Wanneer we voor een kaart betalen, hebben we een gevoel van een bepaalde virtualiteit van alles wat er gebeurt, we beschouwen geld als erger en risico meer uit te geven ”.

Waar komen kortingen vandaan?

Maxim Syrbu, verkoopexpert: “De duurste die de verkoper heeft is een klantenbestand. Het omvat klanten die eenmaal contact hebben opgenomen met het bedrijf, van tijd tot tijd of regelmatig draaien. Waarom de verkoop van verkoper? Om de aandacht van de nieuwe koper te trekken en het klantenbestand uit te breiden.

Er moet rekening mee worden gehouden dat kortingen op niet -geclaimde goederen of, omgekeerd, degenen die in de grootste eis zijn vaak worden gedaan. Hiermee kunt u ruimte vrijmaken in het magazijn en de aandacht vestigen op het merk. De vorming van een korting verloopt meestal volgens het volgende principe: hoe minder mensen een bepaald ding beweren, hoe meer de korting zal zijn; Hoe meer aanvragers, hoe minder de korting. Tegelijkertijd slagen soms gewetenloze verkopers erin om de goederen meer te verkopen voor een aandeel – velen van ons geloven in het magische woord ‘verkoop’ en specificeren niet de werkelijke prijs van de goederen. Over het algemeen is het logisch om de markt te bestuderen voordat u winkelt om te begrijpen waar de korting reëel is en waar slechts 50%wordt genoemd ”.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *